recept: Zöldborsós szelet, Kifőzde
Zöldborsós szelet
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet karaj,
30 dkg zöldborsó,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
zsír, só, ételízesítő,
pirospaprika, finomliszt




A húst kikalapálom, megsózom, megfűszerezem, meghintem liszttel, és kevés, de forró zsírban hirtelen mindkét oldalát pirosra sütöm. Kiveszem, félreteszem.

A közben apróra vágott hagymát a hús zsírján megpirítom. A zöldborsót hozzáadom, megforgatom párszor, majd lehúzom a tűzről és elkeverek benne egy kávéskanál pirospaprikát. Ráteszem a húst, felöntöm vízzel, hogy éppen csak ellepje, és fedő alatt, kislángon párolom, amíg a rizs elkészül.

Ha kész a rizs, elkeverek egy evőkanál lisztet és egy csipetnyi sót a tejfölben, apránként hozzámerek a zöldborsós léből és azt is jól elkeverem, végül szorgos keverés mellett beleborítom az egészet a zöldborsós lébe és tükörsimára keverem. Nem árt előbb a húsokat kivenni a bonyodalmak visszaszorítása érdekében (fröcskölés, dűtés, borítás :-). Ha forrt 2-3 percet, megkóstolom, ízesítem, ha kell, és lehet is tálalni.

Gyenge salátát (pl. fejessaláta, paradicsomsaláta) kínálok hozzá.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: zöldborsós tokány
 zöldborsós pulykatokány
 párolt rizs
 fejessaláta
 paradicsomsaláta

Forrás: Retró kaja a 60-as évek napközijéből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.07.14. Utoljára frissítve: 2012.07.14.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 14:06:30 - 4.42)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez