Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
4 szép szelet karaj, 30 dkg zöldborsó, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, zsír, só, ételízesítő, pirospaprika, finomliszt |
A húst kikalapálom, megsózom, megfűszerezem, meghintem liszttel, és kevés, de forró zsírban hirtelen mindkét oldalát pirosra sütöm. Kiveszem, félreteszem. A közben apróra vágott hagymát a hús zsírján megpirítom. A zöldborsót hozzáadom, megforgatom párszor, majd lehúzom a tűzről és elkeverek benne egy kávéskanál pirospaprikát. Ráteszem a húst, felöntöm vízzel, hogy éppen csak ellepje, és fedő alatt, kislángon párolom, amíg a rizs elkészül. Ha kész a rizs, elkeverek egy evőkanál lisztet és egy csipetnyi sót a tejfölben, apránként hozzámerek a zöldborsós léből és azt is jól elkeverem, végül szorgos keverés mellett beleborítom az egészet a zöldborsós lébe és tükörsimára keverem. Nem árt előbb a húsokat kivenni a bonyodalmak visszaszorítása érdekében (fröcskölés, dűtés, borítás :-). Ha forrt 2-3 percet, megkóstolom, ízesítem, ha kell, és lehet is tálalni. Gyenge salátát (pl. fejessaláta, paradicsomsaláta) kínálok hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|